top of page

Wie ben ik

Ik ben Kirsten Cuppen, een écht Tilburgse en werk sinds 2006 met enorm veel plezier in het onderwijs.

Als leerling was ik niet gemotiveerd en voelde ik me niet gezien door docenten. School vond ik onzin en docenten vervelend. 1 docent bracht daar verandering in en hij heeft mij gemotiveerd om zelf ook docent te worden.
 

Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs en 2 jaar in het voortgezet onderwijs, heb ik nog 6 jaar in het mbo gewerkt.
In 2021 ben leraar van het jaar mbo geworden en heb als enige Nederlandse de Global Teacher Prize top 50  behaald.

 

Aangezien ik me zorgen maak(te) over het lerarentekort en de enorme uitval onder docenten, heb ik in 2022 de overstap gemaakt naar de lerarenopleiding. Met enorm veel plezier en enthousiasme geef ik nu les aan toekomstige docenten en begeleid ik ze bij hun stage en met hun afstuderen. 

Door deze zorg heb ik samen met 2 collega's een eigen stichting opgezet: Blij(f) in het onderwijs. Als voorzitter van deze stichting wil ik gaan voor duurzaam werkplezier van docenten om zo uitval tegen te gaan (meer info op www.blijfinhetonderwijs.nl)

Ook ben ik een van de initiators van het Talentenpaspoort. Ik vind het namelijk belangrijk dat we gaan letten op wat een student wél kan, ze leert wat hun talenten zijn en hoe ze hier gebruik van kunnen maken, zodat ze groeien in zelfvertrouwen, zelfkennis en  motivatie (meer info op www.talentenpaspoort.nl).

foto gala prijs_edited.jpg
bottom of page